Welk terras leg je aan bij
een moderne woning?

Als je denkt aan een moderne woning, denk je meteen aan een strakke vormgeving met verschillende afgelijnde delen. Ook grote glaspartijen zijn niet weg te denken. Natuurlijk horen daar ook een passend terras en een uitnodigende oprit bij om het geheel nog esthetischer te maken. Daarnaast geeft een aansluitend terras je woning ook een piekfijn afgewerkte uitstraling. Klaar om je huis naar een hoger niveau te tillen? Lees dan snel verder.

Talrijke opties voor een modern terras

Er zijn verschillende opties om moderne opritten en terrassen te realiseren. Denk daarbij aan:

  • Natuursteen
  • Keramische tegels
  • Betonklinkers

De verschillende soorten stenen en tegels hebben diverse kenmerken en looks, maar alle vier zijn ze een uitstekende keuze voor het terras en de oprit van een moderne woning.

Veelzijdige replicastenen en betonklinkers

Replicastenen zijn mos- en vuilbestendig, hebben een slijt- en kleurvaste toplaag, een beschermingslaag tegen kalkuitbloei en zijn eenvoudig te plaatsen. Dit soort steen geeft je terras een moderne uitstraling en bovendien zijn alle stenen gelijkaardig van uitzicht.

Betonklinkers komen vooral voor in grijs en antraciet, maar er zijn ook andere kleuren mogelijk. Deze diversiteit biedt ruimte voor doordachte patronen waarmee je oprit of terras tot leven komen. Ideaal dus voor een strakke en toch creatieve bekleding.

Duurzame natuursteen en keramische tegels

De levensduur van natuursteen is ongezien en heeft esthetische slijtage. In de brede waaier van natuursteen vind je ongetwijfeld de steen die jouw woning uniek maakt.

Ook keramische tegels zijn een goede optie. Keramiek is verkrijgbaar in verschillende kleuren en stijlen, en biedt dus een veelheid aan mogelijkheden.

Bovendien zijn zowel natuursteen als keramiek onderhoudsvriendelijk. Wat wil een mens nog meer?

Hoe kies je de geschikte steen- of tegelsoort

Fan van slijtvaste steen- of tegelsoorten, uitgesproken patronen en kleuren? Dan zijn replicastenen of betonklinkers een goede optie. Ben je eerder voorstander van stenen waarvan het uitzicht doorheen de jaren wat verandert via natuurlijke slijtage? Dan lijkt natuursteen een goede keuze. Of kies voor keramische tegels, waarbij een imitatie van natuursteen of zelfs beton mogelijk is.

Voor alle moderne opritten en terrassen vind je bij Stoneline ongetwijfeld wat je zoekt.

Stoneline is een internationaal bedrijf, gespecialiseerd in innovatieve bestratingsproducten sinds 1890. In ons kwalitatief, duurzaam aanbod vind je alle tegels voor tuin en terras, zwembad en oprit. We brengen graag jouw droomproject tot leven. Tot binnenkort?

Onze topproducten

GERELATEERDE ARTIKELEN

Blauwsteen: het blauwe goud op je terras

Blauwsteen, ook wel hardsteen of petit granit, is een van de beste bouwmaterialen van Europa. Het wordt gebruikt voor onder andere terrassen, opritten, raamdorpels, vloeren, trappen, schouwen … Omdat de blauwe hardsteen zo veelzijdig is, kan je terras een laagje blauw goud zeker waarderen. In deze blog maak je kennis met blauwsteen, de soorten blauwsteen en de voordelen van deze steensoort.

LEES MEER

Terrastip: een stijlvol terras met betonlook tegels

Ben je op zoek naar een warme, exclusieve tegel om je terras mee te bekleden? Dan zijn betonlook terrastegels de ideale keuze. Betonlook tegels zijn niet alleen een lust voor het oog, ze hebben ook alle voordelen van een keramische tegel, maar met het uitzicht van een cementvloer. Uitstekend in een stijlvol en hedendaags interieur.

LEES MEER

YouTube
Pinterest
LinkedIn