Wat moet ik weten over zwembadboorden?

Een heerlijke plons kunnen nemen in je eigen stijlvolle zwembad, wie droomt er niet van? Verfrissend en deugddoend, maar toegegeven, een zwembad is ook gewoon mooi om naar te kijken. Zeker als je waterpartij opgaat in je piekfijn afgewerkte tuin en het terras er naadloos op aansluit. De juiste zwembadboorden kies je dan ook niet zomaar. In deze blog zoomen we in op keramische zwembadboorden en zwembadboorden in graniet.

De voordelen van keramische zwembadboorden

Keramiek is tegenwoordig een gesinterd materiaal en is niet alleen een populair bouwmateriaal, maar kent ook tal van andere toepassingen. Denk maar aan het gebruik ervan in boren, tandprotheses, messen en pannen. In de bouwsector worden er voornamelijk tegels van gemaakt en dus ook zwembadboorden. Dat het zo’n veelvoorkomend materiaal is, heeft het te danken aan zijn vele voordelen:

 • hoge hardheid
 • sterk
 • slijtvast
 • eenvoudig te reinigen
 • vuurbestendig
 • niet buigzaam
 • trekt niet krom

Daarnaast houden heel wat mensen van keramische tegels, omdat ze een hoge esthetische waarde hebben. Ook voor zwembadboorden zijn ze uitermate geschikt en tillen ze je zwembad naar een hoger niveau. Stoneline heeft een aanbod van meer dan 300 soorten keramische zwembadboorden. Laat je hier inspireren.

Zwembadboorden in graniet: eigenschappen en voordelen

Graniet is een veel voorkomend stollingsgesteente. Het is een soort natuursteen die vaak wordt gebruikt in interieurs en als sierbestrating, en dus ook voor zwembadboorden. Andere toepassingen zijn aanrechtbladen, gevelpanelen, enz… Graniet kent net zoals keramiek heel wat voordelen:

 • antislip
 • goed bestand tegen vuil
 • hoge hardheid
 • veroudert mooi

Je herkent onze graniet aan de grijze, gespikkelde structuur. Afhankelijk van de toepassing wordt de tegel anders afgewerkt. Zo wordt binnenshuis vooral gebruik gemaakt van verzoete en gepolijste graniettegels, terwijl zwembadboorden in graniet vaak gebouchardeerd of gevlamd en geborsteld worden. Ontdek hier alle mogelijkheden bij Stoneline.

Een leuk weetje: na 90 jaar huwelijk spreken we van een granieten huwelijk, wat alludeert op de sterkte en duurzaamheid van het materiaal.

Welke zwembadboorden passen bij mijn zwembad en terras?

Een luxueuze afwerking geeft je zwembad extra cachet. De juiste boordstenen kunnen het verschil maken. Wil je een naadloze aansluiting van terras en zwembad, of mag het net dat tikkeltje anders zijn? Rechte of ronde hoeken? De mogelijkheden zijn eindeloos en zelfs maatwerk is mogelijk. Durf dus maar luidop te dromen, wij luisteren graag naar jouw persoonlijke wensen.

Onze topproducten

GERELATEERDE ARTIKELEN

Bouw je eigen zwembad met deze tips!

Denk je eraan om je eigen zwembad te bouwen of wil je een zwembadbouwer inschakelen, maar weet je niet waar je allemaal rekening mee moet houden? In deze blog delen we alle stappen die je moet doorlopen bij de aanleg van een zwembad.

LEES MEER

Kies het juiste terras voor rond je zwembad

Een zwembad in je tuin zorgt voor een luxueuze uitstraling. Het is dan ook aangeraden om een terras te creëren dat naadloos aansluit op je zwembad, zodat je voeten het fijne gevoel van tegels of klinkers aanvoelen als je uit het zwembad komt. In deze blog zoomen we in op de verschillende mogelijkheden om je terras perfect te laten passen bij het zwembad van je dromen.

LEES MEER

YouTube
Pinterest
LinkedIn