Uitgezocht:
sierbestrating voor je oprit

Een oprit is een belangrijk element van je woning. Natuurlijk wil je niet dat jouw oprit een spiegel is van de andere opritten in de straat. Met sierbestrating doe je jouw oprit opvallen. In deze blog lees je meer over sierbestrating, de mogelijke bestratingsmaterialen en geven we enkele voorbeelden van bestrating voor je oprit ter inspiratie.

Waaier aan bestratingsmaterialen

Om je oprit te bestraten zijn er heel wat mogelijkheden. Creëer met de stijlvolle stenen en tegels van Stoneline een uitnodigende en verzorgde oprit. Ga voor beton en bestraat je oprit oerdegelijk. Het onderhoud vraagt niet veel tijd, en beton ligt er voor jaren. Of kies voor natuursteen, uniek in zijn soort. Met een esthetische slijtage gaat de steensoort een leven lang mee. Misschien is keramiek wel een goede optie? Je kan er elke richting mee uit, het is kras- en vlekbestendig en verkrijgbaar in heel wat kleuren. In onze waaier aan mogelijkheden vind je ongetwijfeld de steen- of tegelsoort die past op jouw oprit.

Waterdoorlatende verharding op je oprit

We krijgen steeds vaker te maken met hevige regenval, waardoor het risico op wateroverlast beduidend hoger wordt. Daarom is het belangrijk dat je een waterdoorlatende of waterpasserende verharding op je oprit legt. Op een volledig verharde oprit kan het water niet genoeg infiltreren in de grond, met wateroverlast tot gevolg. Daarbovenop moet de fundering voldoende dragend zijn.

Waterpasserende klinkers, betonstraatstenen met waterpasserende eigenschappen, grindstabilisatieplaten of decoratieve siergrinden. Het is allemaal mogelijk om je oprit waterproof te maken en er bovendien goed te laten uitzien. Daarnaast kan je ook kiezen voor een goot of rooster die in de opvang en afvoer van water voorziet. Want wateroverlast op je mooie sierbestrating, dat wil je liever niet, toch? Onze medewerkers geven je graag advies over hoe je dit het best aanpakt.

Voorbeelden van bestrating met patronen

Hoe begin je nu met sierbestrating op je oprit? Diverse legverbanden maken je oprit al meer uitnodigend en speciaal. Kies bijvoorbeeld voor een blokverband. Start met enkele rechthoekige stenen naast elkaar zodat deze een vierkant vormen. Naast dit vierkant draai je de rechthoekige stenen 90 graden om en maak je opnieuw een vierkant. Ga zo verder tot je oprit vol ligt met stenen en creëer niet alleen een ultrasterke bestrating, maar ook een mooi patroon.

Ook keperverband is een optie. Dit wordt ook wel het visgraatmotief genoemd. De stenen worden neergelegd onder een hoek van 45 graden. Het visgraatmotief is zo mogelijk nog sterker dan het blokverband.

Halfsteensverband is een derde mogelijkheid. De eerste stenenrij ligt mooi naast elkaar, de tweede verspringt een halve steen en ga zo maar verder. Het patroon is minder sterk dan de voorgaande, maar is toch het vaakst voorkomende sierbestratingsmotief.

Onze topproducten

GERELATEERDE ARTIKELEN

Ga de landelijke toer op met een oprit in kasseien

Kasseien worden al jarenlang gebruikt voor de aanleg van wegen en terrassen. Maar steeds vaker gaan mensen voor kasseien om hun oprit te bestraten. Zeker voor mensen die fan zijn van een landelijke stijl, zijn kasseien aangeraden. Simpele stenen met een ouderwetse uitstraling, perfect voor liefhebbers van landelijk wonen. Het duurzame materiaal heeft een authentieke look en is bovendien enorm sterk. Waarom je het best kiest voor een kasseien oprit? Lees hier meer over de voordelen en mogelijkheden van kasseien.

LEES MEER

Inspiratie: mooie bestrating voor je oprit

Zoek je inspiratie voor je oprit? Heb je nood aan wat voorbeelden vooraleer je een definitieve steen- of tegelsoort kiest? Op deze blog vind je enkele voorbeelden van bestrating die gebruikt worden bij de aanleg van opritten. Voor meer inspiratie kan je onderaan onze uitgebreide brochure downloaden.

LEES MEER

YouTube
Pinterest
LinkedIn