Ga de landelijke toer op
met een oprit in kasseien

Kasseien worden al jarenlang gebruikt voor de aanleg van wegen en terrassen. Maar steeds vaker gaan mensen voor kasseien om hun oprit te bestraten. Zeker voor mensen die fan zijn van een landelijke stijl, zijn kasseien aangeraden. Simpele stenen met een ouderwetse uitstraling, perfect voor liefhebbers van landelijk wonen. Het duurzame materiaal heeft een authentieke look en is bovendien enorm sterk. Waarom je het best kiest voor een kasseien oprit? Lees hier meer over de voordelen en mogelijkheden van kasseien.

Een landelijk karakter voor je huis, tuin en oprit

Een landelijke tuin is een tijdloze tuin. Zeker wat het ontwerp en de inrichting betreft. De landelijke stijl is niet trendgevoelig en zorgt voor een jarenlang genot. Rustig en rustiek, maar ook gezellig en warm. Met deze kernwoorden in je achterhoofd, geef je je leefomgeving een landelijke uitstraling. Om die reden is de aanleg van kasseien op je oprit of in je tuin een uitstekende keuze. Een kassei ziet er niet alleen natuurlijk uit, de steen heeft bovendien een eenvoudig uiterlijk. Daardoor past hij ongetwijfeld ook op jouw oprit.

Verschillende soorten kasseien voor je oprit

Er bestaat niet één soort kassei, in tegendeel. Kasseien zijn in verschillende soorten en maten op de markt. Toch is elke steen uniek, want elke kassei heeft een andere vorm. Eigenlijk zijn het vierkante stenen die doorgaans gemaakt worden van natuursteen. Kasseien kennen een uitvoering in stollingsgesteenten of zandgesteenten. In beide gevallen zijn ze zeer duurzaam en dus geschikt voor de aanleg van jouw oprit. Bovendien zijn er voor de plaatsing van kasseien diverse mogelijkheden. Combineer verschillende soorten of kies een kleiner formaat en leg de kassei aan in een mozaïekvorm.

Kasseien in replicastenen

Daarnaast kan je ook kiezen voor kasseien in replicastenen zoals de ‘Courtstones’ van Stoneline. Doordat elke steen een maatvaste voet heeft, zijn de stenen eenvoudig tegen elkaar te plaatsen. De voeg vormt zich automatisch, waardoor je snel klaar bent met de aanleg van je oprit. Daarbovenop zijn replicastenen kleurvaster, is er minder kans op uitbloei en zijn ze optimaal bestand tegen vorst. Kasseien in replicastenen vergen tot slot minimaal onderhoud. Jaren later geniet je dus nog steeds van dezelfde, duurzame steen.

Voordelen van een oprit met kasseien

Ondanks het feit dat kasseien rustiek ogen, passen ze ook op de oprit van een moderne woning. De grijstinten, de mooie patronen … Daarnaast worden kasseien mooier met de jaren. Om die reden zijn ook gebruikte kasseien enorm populair. De natuurlijke look en het afgesleten oppervlak van een gebruikte kassei heeft iets uniek, wat de stenen enkel nog mooier maakt.

Ondanks het gemakkelijke onderhoud van een kassei, vergt de plaatsing wel wat moeite. Laat de taak daarom zeker over aan een specialist. Bij ons kan je steeds terecht voor advies.

Stoneline is een internationaal bedrijf, gespecialiseerd in innovatieve bestratingsproducten sinds 1890. In ons kwalitatief, duurzaam aanbod vind je alle tegels voor tuin en terras, zwembad en oprit. We brengen graag jouw droomproject tot leven. Tot binnenkort?

Onze topproducten

GERELATEERDE ARTIKELEN

5 tips om zelf je oprit aan te leggen

Als je thuiskomt is de oprit het eerste wat je ziet. Toch staat de aanleg van je oprit vaak het laatst op de planning. Bovendien heeft niet iedereen de kennis en middelen om een oprit aan te leggen. Je kan een expert inschakelen om het voor jou te doen of je kan het helemaal zelf proberen. In deze blog geven we 5 tips mee om zelf je oprit aan te leggen.

LEES MEER

Uitgezocht: sierbestrating voor je oprit

Een oprit is een belangrijk element van je woning. Natuurlijk wil je niet dat jouw oprit een spiegel is van de andere opritten in de straat. Met sierbestrating doe je jouw oprit opvallen. In deze blog lees je meer over sierbestrating, de mogelijke bestratingsmaterialen en geven we enkele voorbeelden van bestrating voor je oprit ter inspiratie.

LEES MEER

YouTube
Pinterest
LinkedIn