Mogelijkheden voor een terras
in landelijke stijl

Ben je liefhebber van het buitenleven? Hou je van karakteristieke en authentieke elementen? Dan kies je zonder twijfel voor een landelijke stijl. Het is niet alleen klassevol, de stijl biedt ook oneindig veel mogelijkheden om je tuin of huis mee in te kleden. Maar wat is een landelijke stijl precies en hoe creëer je een landelijk terras dat stijlvol de brug maakt naar je woning?

Wat is een landelijke stijl?

Een oude boerderij op het platteland, een houten vloer, zachte, warme kleuren zoals taupe, beige of bruin en royale, sierlijke meubels … Het doet je automatisch wegdromen, toch? Dat is de charme van een landelijk interieur. Maar ook langs de buitenkant van je woning kan je de landelijke toer op gaan. Denk maar aan waterpartijen, paden, een zitplaats op het terras of combinaties van natuurlijke elementen en materialen zoals hout of gras.

Onbeperkte opties voor een landelijk terras

Naast de natuurlijke elementen, zijn er ook specifieke kenmerken die je kan linken aan een landelijk terras in de tuin. Zo kan de bestrating van een landelijk terras bestaan uit keramische tegels of stenen die in verschillende patronen voorkomen. Ook strakke lijnen of een rond terras zijn mogelijkheden om je tuin een landelijk uitzicht te geven.

Een overdekt of open terras?

Het staat als een paal boven water dat een landelijke tuin een hartelijk terras vereist. Dat kan je in open lucht aanleggen, maar heb je al eens aan een overdekt terras gedacht? Dat heeft namelijk ook enkele voordelen:

  • Bescherming tegen de regen
  • Schaduw als de zon schijnt
  • Beschut opstellen van barbecue of tuinmeubelen

Een open terras daarentegen is een goede keuze indien je graag in de zon zit en geniet van decoratieve bloemen die enkel groeien bij veel zonlicht op een klein oppervlak. Een overdekt landelijk terras neemt namelijk iets meer plaats in dan een open landelijk terras.

Waaier aan mogelijkheden

Benieuwd wat er allemaal mogelijk is om het landelijke terras van je dromen te creëren? Neem dan zeker een kijkje in onze brochure en ontdek ons uitgebreide aanbod aan bestrating en betegeling voor een landelijk terras.

Stoneline is een internationaal bedrijf, gespecialiseerd in innovatieve bestratingsproducten sinds 1890. In ons kwalitatief, duurzaam aanbod vind je alle tegels voor tuin en terras, zwembad en oprit. We brengen graag jouw droomproject tot leven. Tot binnenkort?

Onze topproducten

GERELATEERDE ARTIKELEN

Blauwsteen: het blauwe goud op je terras

Blauwsteen, ook wel hardsteen of petit granit, is een van de beste bouwmaterialen van Europa. Het wordt gebruikt voor onder andere terrassen, opritten, raamdorpels, vloeren, trappen, schouwen … Omdat de blauwe hardsteen zo veelzijdig is, kan je terras een laagje blauw goud zeker waarderen. In deze blog maak je kennis met blauwsteen, de soorten blauwsteen en de voordelen van deze steensoort.

LEES MEER

Terrastip: een stijlvol terras met betonlook tegels

Ben je op zoek naar een warme, exclusieve tegel om je terras mee te bekleden? Dan zijn betonlook terrastegels de ideale keuze. Betonlook tegels zijn niet alleen een lust voor het oog, ze hebben ook alle voordelen van een keramische tegel, maar met het uitzicht van een cementvloer. Uitstekend in een stijlvol en hedendaags interieur.

LEES MEER

YouTube
Pinterest
LinkedIn