Blauwsteen:
het blauwe goud op je terras

Blauwsteen, ook wel hardsteen of petit granit, is een van de beste bouwmaterialen van Europa. Het wordt gebruikt voor onder andere terrassen, opritten, raamdorpels, vloeren, trappen, schouwen … Omdat de blauwe hardsteen zo veelzijdig is, kan je terras een laagje blauw goud zeker waarderen. In deze blog maak je kennis met blauwsteen, de soorten blauwsteen en de voordelen van deze steensoort.

Wat is blauwsteen?

Blauwsteen is een soort kalksteen waarin verschillende mineralen en fossielen verwerkt zijn. De steensoort heeft een blauwgrijze kleur die bepaald wordt door aanwezigheid van versteende fauna. Hoe meer resten van schelpen of zeediertjes, hoe donkerder de kleur. De aanwezigheid van fossielen geeft de steen een schitterende aanblik bij de weerkaatsing van licht. Daarnaast bestaat blauwsteen voor meer dan 90% uit calciet, het dominante mineraal van kalksteen.

Natuurlijk bestaan er verschillende soorten blauwsteen. Zo is er de Europese blauwe steen, waarvan de Belgische blauwsteen de meest gekende is. Je kan de steensoort herkennen aan de grote hoeveelheid fossielen en witte adertjes. De blauwsteen uit België wordt vaak gebruikt om een blauwsteen terras mee aan te leggen.

Naast de Europese blauwsteen is er ook Aziatische blauwsteen. Deze steensoort komt vaak voor in onze contreien omdat Belgische blauwsteen schaars is. Bovendien is Aziatische blauwsteen iets goedkoper. Vooral de blauwsteen uit China en Vietnam zijn vergelijkbaar met de Belgische variant. Deze hebben respectievelijk meer witte lijnen of zijn donkerder met ringen.

Een terras in blauwe hardsteen heeft heel wat voordelen

De sterkte van blauwe steen zorgt voor een lange levensduur van je blauwsteen terras. Naast het feit dat blauwsteen weinig onderhoud nodig heeft, is het goed bestand tegen weersinvloeden. De afwerking van de blauwsteentegels bepaalt het design. Onregelmatige en ruwe tegels zorgen voor een robuuste look, terwijl gladde en perfect afgewerkte tegels een chique uitstraling hebben. Een terras uit blauwsteen geeft bovenal een warme uitstraling en is dus uitermate geschikt voor een barbecue met vrienden of gezellig samenzijn rond een vuurkorf op een koudere avond.

Stoneline is een Belgisch bedrijf, gespecialiseerd in innovatieve bestratingsproducten sinds 2011. In ons kwalitatief, duurzaam aanbod vind je alle tegels voor tuin en terras, zwembad en oprit. We brengen graag jouw droomproject tot leven. Tot binnenkort?

Onze topproducten

GERELATEERDE ARTIKELEN

Terrastip: een stijlvol terras met betonlook tegels

Ben je op zoek naar een warme, exclusieve tegel om je terras mee te bekleden? Dan zijn betonlook terrastegels de ideale keuze. Betonlook tegels zijn niet alleen een lust voor het oog, ze hebben ook alle voordelen van een keramische tegel, maar met het uitzicht van een cementvloer. Uitstekend in een stijlvol en hedendaags interieur.

LEES MEER

Creëer het landelijke terras van je dromen

Ben je liefhebber van het buitenleven? Hou je van karakteristieke en authentieke elementen? Dan kies je zonder twijfel voor een landelijke stijl. Het is niet alleen klassevol, de stijl biedt ook oneindig veel mogelijkheden om je tuin of huis mee in te kleden. Maar wat is een landelijke stijl precies en hoe creëer je een landelijk terras dat stijlvol de brug maakt naar je woning?

LEES MEER

YouTube
Pinterest
LinkedIn