3 voordelen van
keramische tegels

Op zoek naar tegels voor de veranda, het terras of de oprit? Op het internet vind je veel informatie maar is deze wel betrouwbaar. Wij helpen je graag verder door in deze blog 3 voordelen te bespreken van keramische tegels.

Wat zijn keramische tegels?

Keramische tegels voor buiten zijn een gesinterd product. Dit betekent dat fijne materialen onder hoge druk en temperatuur worden getransformeerd tot tegels. Door dit proces hebben ze een lage vochtabsorptie en zijn de tegels vorstbestendig. De tegel wordt voorzien van één of meerdere prints om herhaling te vermijden.

1. Vlekkeloos onderhoud van je terras in keramische tegels

Je wilt geen slaaf zijn van uw terras. Dus op zoek gaan naar een product dat onderhoudsvriendelijk is lijkt logisch. Keramische tegels vragen echter het nodige onderhoud. Vetvlekken tijdens het koken, groenaanslag van mos en algen, een ongeluk met een agressief product. Het kan allemaal voorkomen. Het voordeel van een keramische tegel is dat deze door de vermelde oorzaken niet van structuur verandert. Maar door het iets grovere anti slip oppervlak durven er sporen achterblijven. Deze kunnen gemakkelijk met een aangepast product worden verwijderd. Onderhoud regelmatig uw terras met een borstel zodat boom – en struikafval geen vlekken kan maken op uw terras na een regenbui. Vermijd het gebruik van een hoge druk reiniger, deze kan schade toebrengen aan het oppervlak en de voegen.

2. Tegels in keramiek, een budgetvriendelijke keuze

De prijs van de tegel hangt vaak samen met de kwaliteit, het aantal prints, de grootte en de maatvastheid. Je zal dus altijd, voor een kwalitatieve tegel, een bepaalde minimum prijs betalen. Merk je dat er voor een vergelijkbaar product een veel goedkoper alternatief bestaat, zou ik dit niet vertrouwen. De prijs van een keramische tegel ligt tussen de prijzen van natuursteen in. Voor een product met zoveel variëteit als keramiek zit je qua prijs altijd goed.

3. Keramische tegels zijn krasbestendig en antislip

Naast een lage vochtabsorptie, de vorstbestendigheid, het duurzaam karakter en de betaalbare prijs zijn keramische tegels vooral gekend om hun krasbestendigheid en anti slip oppervlak. Het is een zeer hard materiaal en daardoor ook broos. Vermijd dus het laten vallen van zware en puntige voorwerpen. Wanneer de tegels nat zijn is de anti slip werking nog meer dan voldoende. Dit wil natuurlijk niet zeggen dat men zomaar mag beginnen lopen als het nat is. En laat u vooral niets wijsmaken dat keramiek ook anti slip is bij vorst.

Onze topproducten

GERELATEERDE ARTIKELEN

Blauwsteen: het blauwe goud op je terras

Blauwsteen, ook wel hardsteen of petit granit, is een van de beste bouwmaterialen van Europa. Het wordt gebruikt voor onder andere terrassen, opritten, raamdorpels, vloeren, trappen, schouwen … Omdat de blauwe hardsteen zo veelzijdig is, kan je terras een laagje blauw goud zeker waarderen. In deze blog maak je kennis met blauwsteen, de soorten blauwsteen en de voordelen van deze steensoort.

LEES MEER

Terrastip: een stijlvol terras met betonlook tegels

Ben je op zoek naar een warme, exclusieve tegel om je terras mee te bekleden? Dan zijn betonlook terrastegels de ideale keuze. Betonlook tegels zijn niet alleen een lust voor het oog, ze hebben ook alle voordelen van een keramische tegel, maar met het uitzicht van een cementvloer. Uitstekend in een stijlvol en hedendaags interieur.

LEES MEER

YouTube
Pinterest
LinkedIn